POVEZAVE

 

center zarja kajuhova

Center Zarja KajuhovaV Center Zarja Kajuhova so vključeni posamezniki, ki po zaključeni primarni rehabilitaciji potrebujejo intenziven terapevtski program, z namenom vzpostavitve čim večje samostojnosti in ponovne vključitve v okolje. Vzporedno potekajo tudi programi dolgotrajne rehabilitacije, z namenom vzdrževanja optimalnega stanja ter dviga kvalitete življenja.

Posameznik se vključuje v različne programe glede na njegove sposobnosti, želje in potrebe. Velik poudarek je na terapevtskih programih, kjer posameznik individualno ali v obliki kombiniranih obravnav s strokovnimi delavci sledi ciljem, ki si jih je zastavil v osebnem načrtu. Redno potekajo nevrofizioterapija, delovna terapija, zdravstvena nega, specialno in socialno pedagoško delo, delo s psihologom, socialnim delavcem ter enkrat mesečno pogovor s psihiatrom. Pomembno vlogo imajo tudi spremljevalci, ki pomagajo posamezniku pri aktivnemu vključevanju v program.

Učenje ne poteka le v enoti, temveč je preneseno tudi v okolje, kjer se posameznik sreča s konkretnimi življenjskimi situacijami, na primer učenje in utrjevanje samostojnosti, rokovanje z denarjem v trgovini, na pošti, uporaba javnega prevoza ipd.
Vzporedno poteka zaposlitev pod posebnimi pogoji, kjer posameznik preko izdelovanja različnih izdelkov krepi motorične in kognitivne spretnosti. Izkupiček od prodaje izdelkov je namenjen nagradi posameznika in skupine.
Skupinski program je oblikovan v sodelovanju z uporabniki in je usmerjen v različne tematske skupine. Namenjen je pridobivanju novih znanj, veščin in obnavljanju že znanega. V program se vključujejo tudi številni zunanji posamezniki, ki popestrijo in obogatijo vsakdanjik. Vsekakor se pa najde tudi čas, ki je namenjen druženju ob družabnih igrah, klepetu, kavici, sproščanju, sprehodom ipd.


Oglejte si Center Zarja Kajuhova na večjem zemljevidu.  

NAZAJ

Skupaj spremenimo svet na bolje.
Pridružite se!

Podprite nas!Namenite 0,5% dohodnine Centru Zarja.