POVEZAVE

 

center zarja zalog

Dnevni program vključuje storitev vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji, dolgotrajno medicinsko rehabilitacijo in vseživljenjsko učenje. Program je individualno naravnan in prilagojen posamezniku, usmerjen k ponovnemu pridobivanju različnih znanj, veščin in navad, ter krepitvi neodvisnosti z namenom doseganja aktivne vključenosti v okolje in samostojnejšega življenja posameznika.

V dnevnemu programu Centra Zarja Zalog je pomemben poudarek na zaposlitvi pod posebnimi pogoji, kjer uporabniki z vključitvijo v delavnice in preko izdelovanja različnih izdelkov krepijo delovno zmogljivost, koncentracijo, vztrajnost in delovne ter socialne veščine. Delovne aktivnosti se izvajajo tako v centru kot v okolju v različnih podjetjih.
Vzporedno z aktivnostmi zaposlitve pod posebnimi pogoji potekajo različni individualni in skupinski terapevtski programi ter različne tematske, izobraževalne in športne skupine (zdravstvene vsebine, športna aktivnost v telovadnici, trening socialnih veščin, tuji jeziki, zgodovinsko – geografske vsebine, računalništvo…).Del časa pa je namenjen različnim prostočasnim aktivnostim kot so druženje, igranje miselnih iger, praznovanja, klepet…

V Centru Zarja Zalog različne storitve izvaja vrsta strokovnih delavcev in sodelavcev: delovna terapevtka, fizioterapevtka, socialna delavka, psiholog, psihiater, medicinska sestra, delovni inštruktorji in varuhi-spremljevalci. V program so vključeni tudi prostovoljci.
Skupaj z uporabniki sodelujemo pri oblikovanju vsebine programa ter iščemo različne načine vključevanja in aktivnega sodelovanja tako v skupini kot v družbi.


Oglejte si Center Zarja Zalog na večjem zemljevidu.  

NAZAJ

Skupaj spremenimo svet na bolje.
Pridružite se!

Podprite nas!Namenite 0,5% dohodnine Centru Zarja.