POVEZAVE

 

študijski krožki

2012

»Vrtičkarji«, vodila Dragana Vučenovič
Udeleženci krožka smo si sami določili, kaj se bomo učili, kje in kako, sami načrtovali način dela v njem in se učili toliko časa in tako poglobljeno, kakor smo si sami želeli. Naslov letošnjega študijskega krožka je »Vrtičkarji«. Namen oz. cilj krožka je, da se naučimo gojiti in skrbeti za sobne rastline. V sklopu tega smo na začetku prebirali nekaj teorije, nato pa smo se lotili presajanja lončnic v stanovanjski skupini na Slomškovi. Kupili smo večje lončke, gnojilo, zamenjali zemljo in rastline presadili. Prav tako sta se člana krožka odločila, da si bosta v njunih sobah olepšala zunanje okenske police s cvetočimi sadikami, za katere sedaj sama skrbita in lepo jima uspeva. Presajanja smo se lotili tudi v Zarji v Zalogu. Med drugim smo s cvetočo gredico polepšali vhod v Zarjo. Obiskali smo Volčji potok in si ogledali zelo lepo urejen park. V načrtu še imamo obiskati Botanični vrt v Ljubljani in prijetno druženje v krožku zaključiti s kosilom. Naše delo bomo na koncu predstavili stanovalcem Stanovanjske skupnosti Slomškova in izdelali plakat. Člani krožka vneto sodelujejo, kot je videti se dobro počutijo in večkrat tudi na glas izrazijo zadovoljstvo s krožkom. Zato že delamo načrte kaj bomo počeli v naslednjem študijskem krožku, ki se bo predvidoma začel jeseni.

»Bela Ljubljana skozi zgodovino«, vodila Renata Levičnik

2011

»Izleti po Sloveniji - naravni parki«, vodila Dragana Vučenovič
ŠK je bil prvi kot tak, ki smo ga izvajali v stanovanjski skupini na Slomškovi, potekal pa je od pomladi do poletja. Akcijski cilj krožka je bil spoznati Slovenijo in njene značilnosti, tudi kulinariko, preko izletov. Bolj smo se usmerili na naravne parke v Sloveniji in sprva teoretično obravnavali temo, nato pa praktično spoznavali kraje. Načrtovali in izvedli smo 3 izlete:
-na Goričko, kjer smo bolje spoznali Bukovniško jezero,
-naravni park Sečovlje in obiskali »Soline«,
-Škocjanski park in si podrobneje ogledali Škocjanske jame.
Vse vtise in pridobljeno znanje smo sproti utrjevali in fotografirali, vsak izlet posebej pa zaključili s kosilom oz. s hrano, ki je značilna za tisto področje.

»Pohorska omleta«, vodila Zala Špegu

2010

»Sončni vzhod«, vodila Sabina Gombač
»Spoznajmo Ljubljano«, vodila: Renata Levičnik
»Martinčki na Goričkem«, vodila Renata Levičnik in Miran Čeperkovič

2009

»Zakladi slovenskih gora«, vodil: Martina Hrovat
»Možgani«, vodila Katja Šifrar

2008

»Športnik v Pineti«, vodila Danielle Jagodic
»Novinarstvo po naše«, vodila Renata Levičnik

2007

»Prosti čas, Izlet v Posočje«, vodila Martina Hrovat
»Celinci na mediteranu«, vodila Goga Vogrinc

2003 – 2006

ALLEGRO
Leta 2003 je Andragoški center Slovenije s projektom Allegro želel približati učenje tujih jezikov osebam s posebnimi potrebami. Na pobudo ACS-ja smo se odzvali v Centru Zarja, saj je bilo zanimanje za učenje tujih jezikov s strani uporabnikov veliko, obenem pa so bili različni zunanji tečaji prezahtevni in pogosto tudi finančno nedostopni.
Projekt Allegro je potekal od 2003 do 2006 v dnevnih programih Centra Zarja Kajuhova in Centra Zarja Zalog. Uporabniki so se po metodah študijskega krožka srečevali s spoznavanjem tujih kultur in učenjem italijanščine, francoščine, angleščine in nemščine.
Odziv s strani uporabnikov je bil zelo pozitiven, tako da je učenje tujih jezikov postalo del rednega skupinskega programa v obeh dnevnih programih.

NAZAJ

Skupaj spremenimo svet na bolje.
Pridružite se!

Podprite nas!Namenite 0,5% dohodnine Centru Zarja.