POVEZAVE

 

PROSTOVOLJCI

V Centru za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Zarja ima prostovoljsko delo poseben pomen. Prostovoljci namreč v program prinašajo nove vsebine in prispevajo h kvaliteti življenja oseb s pridobljeno možgansko poškodbo, z nastopom prostovoljnega dela pa postanejo naši sodelavci.

Glede na možnosti in interes prostovoljca ter organizacijo programa vedno poizkušamo najti način sodelovanja, zagotovimo uvodno usposabljanje in mentorstvo, sodelovanje s strokovnimi delavci in sodelavci ter aktivno sodelovanje z uporabniki.
Glede na področje storitev in raznolikost programa ter aktivnosti v Centru Zarja lahko prostovoljci udejanjajo svoja znanja v okviru lastne izobrazbe in interesnega področja, hkrati pa pridobijo znanja za ravnanja, izkušnje ter spretnosti za sodelovanje z osebami s pridobljeno možgansko poškodbo tako v vsakdanjem življenju kot na področjih, na katerih prostovoljci sicer delujejo.

V Centru Zarja je uporabnikom in zaposlenim sodelovanje s prostovoljci pomembno, saj lahko svoje izkušnje in znanje o pridobljeni možganski poškodbi, s katero se srečuje in živi vedno več ljudi, delimo z drugimi.

Če se prostovoljcem v Centru Zarja želite priključiti tudi vi vas vabimo, da pokličite na tel.št.: 01 547 17 72, ali pišite na e-naslov barbara.selan@center-zarja.si.

Center Zarja je prostovoljska organizacija.

Oglase za prostovoljce objavljamo v posredovalnici prostovoljskih del na portalu www.prostovoljstvo.org.

Etični kodeks organiziranega prostovoljstva.doc

Skupaj spremenimo svet na bolje.
Pridružite se!

Podprite nas!



Namenite 0,5% dohodnine Centru Zarja.